Ruim baan voor vertrouwenspersoon

MeToo for you

Alle commotie rond de MeToo-discussie en de vele aanklachten van artiesten, sporters, gelovigen en oders ten spijt, hebben veel organisaties in Nederland nog altijd geen beleid Ongewenste omgangsvormen opgesteld. En de absoluut noodzakelijke persoon ontbreekt vaak ook nog.

Inspecteur-generaal Marc Kuipers van de Inspectie SZW is daar in een recent interview heel duidelijk over: “Meer dan de helft van de bedrijven, en dan heb ik het over de grotere organisaties van vijftig medewerkers of meer, hebben op het onderdeel Ongewenste omgangsvormen geen risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), laat staan dat ze er beleid op hebben gemaakt, maatregelen hebben genomen of die evalueren. Wij maken ons zorgen over de mate waarin dit probleem serieus en gestructureerd wordt opgepakt.”

Lees hier het complete artikel.

VanDuinhoven Artikel ARBO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *